Water voor Mama Lufuma!

11828596_10206007445723408_7903777029841033091_nCongoreis 6/8/2015

Weer een drukke dag vandaag, die spijtig genoeg weer eindigde met autopech. Bekijk onze foto’s, we geven ook wat meer detail voor onze “fans”. 

– De aanleg van de septische put achter het opvanghuis is gestart. Dit is erg zwaar werk: 5 meter uitgraven met de hand, in een rotsbodem (Matadi betekent “rots” in het Kikongo, de plaatselijke taal).

– We hadden een interview met een kandidaat “mama”, een superlieve mevrouw van 51 jaar, heeft zelf drie kinderen groot gebracht die nu uit huis zijn. Ze wil zich nu verder inzetten voor andere kindjes. We zien nog enkele kandidates en beslissen volgende week.

– Geld afhalen bij de bank: 2 uur wachten… Alvast ook gaan kijken waar we bedden en kookgerief kunnen kopen, maar we willen nog even verder prijzen vergelijken.

– Er werd zand en cement geleverd voor de aanleg van de vloer in huis. Een hele karwei: zand mengen met cement en water  (emmer voor emmer uit de bron!), vloeren gelijk maken, stenen in stukjes hakken tot kiezel, vloeren vullen met kiezel en cement storten,… en dat ALLES met de hand!

– Gisterenavond kregen Lieve en Hyppo onverwachts de kans om de Pont Maréchal te bezoeken, een bekende brug over de Congo rivier, de langste hangbrug op het Afrikaanse continent. En vandaag kreeg ons opvanghuis onverwachts hoog bezoek: de directeur van de brug (en andere openbare werken) kwam onverwachts langs. Met bodyguard!

– De burgemeester en een ingenieur kwamen de natuurlijke waterbron achter het huis inspecteren; Ze zullen zorgen dat deze beter toegankelijk wordt gemaakt, door een bredere “opening” te voorzien, een opvangbak,… De hele buurt maakt gebruik van deze bron en kan daar nu dus mee van profiteren! De bron ligt vlak achter ons huis, dus de hele buurt passeert langs ons huis om water te halen. Bekijk zeker even de mooie foto’s!

– De dag eindigde minder leuk voor Lieve en Hyppo, weer autopech en enkele uren verloren. De auto is nu blijkbaar niet meer zo maar te herstellen, dus daar moeten ze morgenvroeg eerst een oplossing voor vinden. Matadi is te groot om zonder auto verder te kunnen!

 

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!