Vergadertijd!

 

Zondagochtend vergaderde Mama Lufuma België in Antwerpen met vzw Ekimanyelo en vzw Zaba Kina. We wisselden ideeën uit uit rond scholen, kinderopvang, familiale planning & seksuele voorlichting, subsidies, transport naar Congo… en werden helemaal goed gezind van deze enthousiaste groep fijne mensen!

‘s Avonds vergaderden Narcir, Bernar, Jean-Claude, Ariane, Sylvie en Jeanne van asbl Mama Lufuma Matadi in het opvanghuis, bij het licht van een waka-waka, een lamp op zonne-energie. Jeanne, Sylvie en Ariane stelden voor om elke week met de “madammen” op bezoek te komen bij onze jonge mama’s en telkens een onderwerp te bespreken: allerlei probleempjes, kinderzorg en -opvoeding, studies, huishouden, rechten van de vrouw (Ariane is advocate),… Hyppo voegde tijdens de telefonische debrief meteen het onderwerp van de vergadering ‘s ochtends toe aan het rijtje: voorlichting en familiale planning!

Chapeau!! Deze dames zullen dus na hun werk en huishouden nog een taxi nemen naar het opvanghuis dat in een buitenwijk ligt van Matadi, niemand heeft immers zelf een auto. Dan onze meisjes opvolgen en vergaderen, en vervolgens in het pikdonker terug naar huis met een taxi – en allemaal volledig vrijwillig!! Onze jonge mama’s zijn in goede handen!

Neem een kijkje in ons album voor meer foto’s.

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!