Santé op een betere gezondheid dankzij WMH

steun-wereld-missie-hulp-mama-lufuma-gezondheid

Geweldig nieuws: Wereld Missie Hulp steunt met een bijdrage van €2417 de bouw van een sanitair blok voor het opvanghuis én vorming rond hygiëne! Dit is nodig om de algemene gezondheidstoestand van de
bezoekers en buurtbewoners van het opvanghuis te verbeteren en kadert in de zesde SDG (Sustainable Development Goals): toegang tot duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen.

Sanitair pour la santé

Mama Lufuma’s opvanghuis heeft op dit moment een doucheplaats met één toilet, maar deze wordt ook als badkamertje gebruikt door de mama’s. Daardoor wordt het steeds moeilijker om het grote aantal kinderen (kleuterklas, bibliotheekbezoekertjes, bioscoopavonden …) sanitair aan te bieden. Als gevolg doen velen hun behoefte in onze tuin, wat natuurlijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Dankzij een nieuw sanitair blok met handwasfaciliteiten zal dit probleem snel van de baan zijn.

Vorming voor gezondheid

De vorming geeft ons bovendien de kans om te sensibiliseren rond hygiëne en handen wassen, een belangrijke doelstelling binnen onze werking. Op deze manier dragen we bij aan een betere gezondheid van alle bezoekers én buurtbewoners van het opvanghuis, oftewel: de hele buurt. Merci Wereld Missie Hulp voor deze steun!

Komt meer steun eraan?

Dankzij deze steun en subsidies (zoals de subsidie van de stad Scherpenheuvel-Zichem en Antwerpen) kunnen we in grotere projecten investeren. Maar alle kleine giften zijn nog steeds heel welkom en zelfs broodnodig! De werking van ons opvanghuis, voeding en schoolkosten voor onze tienermama’s en hun kindjes, onderhoud en allerlei kleinere projecten moeten we immers zelf betalen. Daarbovenop krijgen we subsidies alleen maar als we voldoende steun en giften krijgen van sympathisanten. We hopen dus dat we op jullie steun kunnen rekenen!

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!