Projectreis 2019, quiz en wist-je-datjes

Er staat alweer heel wat op het programma bij Mama Lufuma voor de volgende maanden. Zo gaan we in juli op projectreis en organiseren we onze jaarlijkse quiz in augustus. Maar het is niet allemaal positief: we hebben namelijk ook een ommuring te herstellen, waar we alle hulp goed voor kunnen gebruiken!

Projectreis

Dit jaar gaan we op projectreis van 18/7 tot en met 4/8. Het wordt opnieuw een druk bezette projectreis met heel wat overlegmomenten waarin we onderzoeken wat er moet bijgestuurd worden en welke opleidingen er gevolgd kunnen worden.

Maar natuurlijk wordt er niet alleen gepraat: we bezoeken ook de scholen van de mama’s en finaliseren de inschrijvingen, doen sensibiliseringsacties voor de bron, organiseren vorming zoals EHBO, verlengen vergunningen… en organiseren leuke activiteiten met de kindjes!

Dit jaar reist Abel van vzw Bawasa ook mee. Abel is Belg van Congolese origine en schrijnwerker. Hij zal de lokale vakmensen bijscholen en tegelijkertijd klusjes opknappen samen met ons team. Heel veel werk voor de boeg dus, maar we kijken er al enorm naar uit.

Quiz

De inschrijvingen voor onze quiz op 31 augustus zijn geopend en iedereen is van harte welkom om mee te doen aan deze super gezellige activiteit. Alle winst gaat integraal naar onze projecten in Congo, er is dus geen enkele reden om thuis te blijven!

Ommuring

Door de hevige regenval in Congo is een deel van de ommuring van het opvanghuis weggespoeld en we vrezen dat door een aardverschuiving aan de linkerzijde van het gebouw nog meer van onze ommuring zal invallen. Deze ommuring is enorm belangrijk om de veiligheid van onze mama’s, kids en medewerkers te garanderen en uiteraard ook tegen diefstal.

Dit is een gigantische tegenvaller omdat dit alweer een hele hap uit ons budget neemt. Om de ommuring zo snel mogelijk te kunnen herstellen rekenen we dan ook op jullie hulp! Alle beetjes helpen en zijn meer dan welkom.

En: wist je dat…

– onze peuterklas een overdonderend succes is met meer dan 50 ingeschreven kleuters?
– onze nieuwe lerares Couture gestart is op 1 juni?
– we alle handtassen, gemaakt in ons eigen atelier, hebben kunnen verkopen op de fairtrademarkt?
– we op 6 juni Mama Lufuma hebben voorgesteld aan de Rotary van Keerbergen?
– je al vanaf een bijdrage van 5 euro per maand een fiscaal attest ontvangt?
– we nog steeds financiele adoptieouders zoeken? We kunnen jullie hulp met de ommuring nu nog meer gebruiken!

 
Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!