Waarom ons peuterklasje nu nog meer het verschil maakt

vorming-peuterklasje-congo-mama-lufuma

Om het met de woorden van Unicef te zeggen: “Wat is het allerbelangrijkste dat kinderen bezitten? Hun brein. Maar toch zorgen we niet op dezelfde manier voor hun brein als voor hun lichaam. En dit vooral in de vroege kindertijd, wanneer wat we doen – of niet doen – impact heeft op de kinderen hun toekomst en de toekomst van hun economie en maatschappij.” We zijn het hier volmondig mee eens. Daarom hebben we ons peuterklasje nu ook opengesteld voor de kindjes uit de buurt!

 

Mama Lufuma’s collega’s in Matadi vertelden ons vorig jaar dat de kinderen uit de armste gezinnen moeilijk kunnen volgen in het onderwijs omdat ze bijna geen Frans kennen. Bovendien merkten we tijdens de projectreizen dat onze peutertjes dringend nood hadden aan vormende prikkels. Dit, gecombineerd met het ‘Early Moments Matter’ programma van Unicef motiveerde ons om een peuterklasje op te richten. Terwijl onze mama’s naar school gaan of een opleiding volgen, leren hun peuters hier al spelenderwijs Frans voor vier uurtjes per dag. Daardoor zijn de kindjes beter voorbereid voor het eerste leerjaar, waar alles in het Frans aangeleerd wordt.

In Congo is het niet gebruikelijk om naar de peuter- of kleuterklas te gaan, maar toch is het de buurt niet ontgaan dat deze structuur voor de kindjes belangrijk is en een positief effect heeft. Daarom breiden we het peuterklasje nu uit naar de kindjes uit de buurt! Op dit moment maken er al negen kindjes deel uit van ons peuterklasje, maar hier zullen dus om te beginnen zes kindjes uit de buurt bijkomen. We zijn heel blij dat we op deze manier nog meer families (en toekomstige families!) kunnen helpen!

Waarom geen kinderrecht als kerstcadeau? Dankzij jouw hulp kunnen we deze kinderen de kans geven om zich te ontwikkelen. Enorm bedankt!

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!