Mama Lufuma’s Kerstwensen & Nieuw(jaar)sbrief

Het mag dan wel de eerste officiële winterdag zijn, maar het woord ‘winterslaap’ staat absoluut niet in ons woordenboek! Jullie niet-aflatende steun geeft ons duidelijk de energie die we nodig hebben om alle projecten tot een goed einde te brengen. Zo zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor onze brunch op 10 maart, ook al zijn de Warmste Week acties nog volop aan de gang. Daarbovenop hebben we subsidies binnengehaald voor de herstelling van de plaatselijke waterbron en wordt het vernieuwde naaiatelier in Matadi binnenkort geopend. Allons-y!

brunch-mama-lufuma-belgie-congo

Schrijf je nu in voor onze brunch op zondag 10 maart 2019!

We nodigen je graag uit voor onze negende brunch op zondag 10 maart vanaf 8u.30 tot 13u. in Zaal de Hemmekes (Zichem). Er zullen zowel warme als koude gerechten geserveerd worden en een welkomstdrankje (cava of frisdrank), koffie en thee zijn inclusief! Voor deze super lekkere en gezellige brunch betalen volwassenen €16 en kinderen €7.50. Zoals altijd gaat de opbrengst integraal naar onze projecten in Congo.

Om praktische redenen vragen we om je vóór 3 maart 2019 in te schrijven. Reservaties zijn mogelijk voor groepen vanaf 12 personen, maar enkel bij gelijktijdige inschrijving. Je inschrijven kan via overschrijving met de volgende gegevens:
IBAN: BE66 7440 2041 3843
BIC: KREDBEBB
Begunstigde: Mama Lufuma vzw
Met als omschrijving: brunch + naam + aantal volwassenen + aantal kinderen + uur

Of via Optiek De Keyser:
Adres: Houwaartstraat 325, Schoonderbuken
Tel.: 013/78 33 04
Email: mamalufuma@telenet.be

Hartverwarmende Week

De BC24 dansmarathon, Tango Lozolo, acties georganiseerd door Baloise Insurance, Nahima’s wafeltjesverkoop, Ganesha Art kaartenverkoop … De Warmste Week kon niet hartverwarmender dan met al deze acties ten voordele van Mama Lufuma. Bedankt allemaal!

wafelverkoop-de-warmste-week-mama-lufuma-congo

Bron van leven

Geweldig nieuws! Mama Lufuma ontvangt subsidies van de Stad Antwerpen die gelijk gebruikt worden voor het herstel van de plaatselijke waterbron. Een onvoldoende sterke constructie gecombineerd met een zwaar regenseizoen zorgde er namelijk voor dat deze stuk was gegaan. De waterbron voorziet zo’n 6000 mensen in de regio van ons opvanghuis van zuiver water, en is dus levensnoodzakelijk! We zijn blij dat Mama Lufuma haar steentje kan bijdragen.

Project ‘Professionalisering van het naaiatelier’

We hebben onszelf voorgenomen om ons naaiatelier uit te bouwen tot één van de beste en meest populaire naaiateliers in Matadi. Om dit te realiseren hebben we onszelf enkele doelstellingen opgelegd. Zo zijn we druk bezig met de vernieuwing van het naaiatelier, de aanleg van een klantenbestand en het binnenhalen van opdrachten voor onze cursisten. Ook leren we de cursisten om te sparen voor een naaimachine en het examengeld of certificaat voor snit en naad. Hierdoor kunnen de cursisten de stap naar zelfstandigheid zetten en hun eigen toekomst zelf verder opbouwen. Meer nieuws en foto’s over de uitvoering van dit project kan je in het nieuwe jaar op deze website vinden!

Kerstwensen en Nieuwjaarsbrief

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: bedankt, bedankt, bedankt voor jullie steun in 2018! Zoals je kunt lezen in deze nieuwsbrief worden alle beetjes goed gebruikt om van de wereld een betere plaats te maken voor iedereen. We wensen jullie prettige feestdagen en hebben voor de gelegenheid een nieuwjaarsbrief geschreven.

We willen je voor Nieuwjaar ‘t volgende wensen
Omringd zijn door liefdevolle mensen
Altijd toegang tot drinkbaar water
En eten ‘voor de honger later’
Een fantastische gezondheid
En goede zorgen op zijn tijd
Een veilig dak boven je hoofd
Zodat niemand je berooft
Werk voor een stabiel leven
En boeken om je kennis te geven
Maar om dit voor allen waar te maken
Moeten we aan wat centjes raken!
Lieve sponsor, je bent nu al een held
Maar met een klein beetje extra geld
Kunnen we zoals je ziet veel doen
Alvast een dikke ‘merci’ van je kapoen,

Mama Lufuma

We zijn voor het nieuwe jaar vooral op zoek naar financiële adoptieouders. Voor €30 per maand (€17 na fiscale aftrek) kunnen we al een mama of kind opvangen in ons opvanghuis, en als je voor 31/12 een storting doet ontvang je hiervoor een fiscaal attest. Meer info kan je hier vinden. Enorm bedankt!

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!