Mama Lufuma krijgt een kindje!!!

imageCongoreis 12/8 en 13/8/2015. Mama Lufuma kondigt trots haar eerste kindje aan: Sayira, een meisje, 7 maanden oud, geboren 1/1/2015. Tienermama en kindje kwamen bezoek in het opvanghuis om kennis te maken. Een emotioneel moment voor Lieve en Hyppo!!

Door het meisje op te vangen in ons opvanghuis, kan haar tienermama haar secundaire school afmaken en later hopelijk goed voor haar kindje en toekomstige gezin zorgen. De mama van het kindje zal ook regelmatig in de namiddag, na school, in het opvanghuis komen helpen. Over een tiental dagen komen dit kindje en opvangmama Marie in het huis wonen. Nu is het nog te vochtig in huis, en pakt de geur van cement nog op de adem. Tegen dan zullen ook alle bedjes en huisraad geleverd zijn, en moeten toiletten en septische put helemaal klaar zijn. We zullen nog met Jeanne, onze Maman Lufuma vrijwilligster die in Matadi alle financiën van de asbl beheert, berekenen hoeveel kindjes we de komende maanden kunnen opvangen.

Woensdag werd er tot laat gewerkt: meubels en huisraad werden besteld en het hele opvanghuis kreeg een grondige opkuisbeurt. Donderdagochtend komen Lieve en Hyppo toe en… de bouwvakkers staan beton te maken in de propere living. De stenen voor de opbouw van de septische put waren geleverd, en de mannen zochten schaduw om beton te maken! Lieve kreeg haast een hartaanval.

Terug alles opkuisen, er werden al enkele meubels geleverd, voorbereidingen voor de opening,…. Televisiezender RTNC kwam langs en maakte enkele interviews, ondermeer ook van Hilde Lemmen, de Belgische ere-consul in Matadi. En tot slot werd het opvanghuis “officieel” geopend, in bijzijn van medewerkers, buren en vrienden.

Lieve vertrekt vrijdag terug naar Kinshasa, enige buffer is altijd nodig in Congo om zeker te zijn dat ze de vlucht naar Belgie op zondag haalt. Hyppo blijft nog tot 26 augustus om de werken en de feitelijke opstart van het huis op te volgen. Voor extra foto’s, klik hier.

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!