Partners & Links

Partner organisaties:

 • asbl Mama Lufuma in Matadi: onze ploeg enthousiaste collega’s in Matadi! Voorlopig nog zonder website.

LOGO ASBL MAMA LUFUMA

 • GROS: Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Scherpenheuvel-Zichem. De Stad Scherpenheuvel-Zichem steunt Mama Lufuma sinds de beginjaren. Jaarlijks kan Mama Lufuma rekenen op rond de 3000 euro subsidies. Mama Lufuma vzw  is sinds 2007 lid van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) van Stad Scherpenheuvel-ZICHEM. De gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) geeft mee vorm aan het gemeentelijk Noord-Zuid beleid door ondermeer uitwisseling van informatie, overleg en samenwerking tussen de gemeentelijke actoren onderling.

 • De provincie Vlaams-Brabant steunt Vlaams-Brabanders die mensen in het Zuiden helpen. De provincie keurde het dossier goed van Mama Lufuma in 2015 (18575 euro) én in 2017 (20000 euro) en gaf ons op die manier een ferme duw in de rug om ons opvanghuis op te starten en onze eerste verdieping verder uit te breiden!! De provincie noemt ons project “goed uitgewerkt en hartverwarmend”, prijst onze stevige lokale inbedding in Matadi en onze actieve Noordwerking.Meer info op www.vlaamsbrabant.be. Dank u, provincie Vlaams Brabant!

vlaams-brabant-zwart_tcm5-102783

 • De stad Antwerpen investeerde in 2016 en 2017 5000 euro in ons naai-atelier in Matadi. De jury apprecieerde onze aandacht voor een kwetsbare doelgroep (alleenstaande tienermama’s), de link met de lokale overheid (de havenstad Matadi) en de combinatie van een beroepsopleiding met familieplanning. In 2015 kreeg ook onze partnerorganisatie www.congoforum.be 500 euro. Sinds 2017 werken we in het kader van de “Zuidwerking” van de stad, samen met de dienst ontwikkelingssamenwerking van de stad en 3 andere Congolese vzw’s rond het thema “familieplanning”. Mits jaarlijkse goedkeuring van ons dossier, krijgen we 5000 euro subsidie per jaar voor dit project rond familieplanning, gedurende een termijn van 3 of 6 jaar.

Sponsorlogo_PMS

 • 4de pijler, een organisatie die informatie en advies verschaft aan iedereen die zich vrijwillig inzet voor een project in het Zuiden.
 • fe4bbe81600a40063594e597e00eb05b_XL
 • UNFPA, het United Nations Population Fonds, steunt vanaf 2018 ook ons project Familieplanning.

 

 • www.djapo.be, de voormalige wereldwerkplaats. Mama Lufuma maakte voor Djapo een voorwerpenkoffer, die door leerkrachten van 4-tot 8 jarigen kan uitgeleend worden om de lessen “mondiale vorming” te ondersteunen.
 • Het Slangenbergcomité Schoonderbuken organiseerde een fantastische Summer Start weekend op 19, 20 en 21 juni 2015. Mama Lufuma mocht op vrijdag 19/6 de spits afbijten en organiseerde een retrofuif ten voordele van onze projecten in Congo.
 • KBC, schonk ons 20 computers voor de bouw van het Informaticalokaal in het Itecom, de school die wij steunen in Matadi.

KBC

 • Wereldmissiehulp, hielp reeds verschillende keren met transporten van goederen naar Congo. Juli 2016 besluit Wereld Missie Hulp om 6500 euro te investeren in de verdere bouw van ons opvanghuis en de opstart van ons naai-atelier!

logo-wmh

 • Vélo Afrique, een 4de pijler organisatie die net als Mama Lufuma een betere toekomst wil geven aan kinderen in Afrika. Vélo Afrique steunt Mama Lufuma en we dromen samen om een MTB fietstocht te organiseren in Congo!

logoVA-zonder_website

 • Telenet en zijn medewerkers schonken Mama Lufuma tijdens de “Warmste Week” van December 2015 maar liefst 5500 euro. In 2016 wonnen we een interne “wedstrijd” binnen LG, de groep boven Telenet, voor medewerkers die zich op vrijwillige basis inzetten voor een goed doel. Deze award bracht maar liefst 10 000 euro op, die we investeerden in de bouw van de eerste verdieping in ons opvanghuis. En ook tijdens de Warmste Week in 2016 schonken Telenet en medewerkers ons een mooi bedrag.

telenet_smiley_rgb_web_1

 • Het CongoForum bericht over de actualiteit en politieke evoluties in Congo. Mama Lufuma Antwerpen en Congoforum werken nauw samen.

congoforum

 • Schoenen Torfs vond ons opvanghuis voor tienermama’s zo’n mooi project, dat ze ons een mooie gift schonken voor onze eerste verdieping.

Logo Torfs

 • Vzw Mama Lufuma werkt samen met vzw Eyes for the world! In 2016 lanceren we een beperkt proefproject. Lieve (zelf opticien-optometrist) zal bij de kinderen van het opvanghuis en bij zoveel mogelijk personen uit de regio met een visuele beperkingen “zelfcorrigerende” brillen aanpassen en uittesten tijdens de projectreis in augustus 2016.

12472357_1065497890177875_4494341882490228102_n

Deel deze post:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.