Inzo ya bana beto – opvanghuis

Onze grote trots is ons opvanghuis voor jonge alleenstaande mama’s en hun kindjes, het “Inzo ya bana beto”, een “huis voor onze kinderen” in de plaatselijke taal Kikongo.

We halen straatarme jonge alleenstaande mama’s én hun kinderen van straat en geven hen een toekomst. Want de beste manier om een kind te helpen, is door zijn mama te helpen. Mama en kind wonen enkele jaren onder begeleiding van opvangmama Marie in ons opvanghuis. De mama’s gaan terug naar school of we leiden ze op tot naaister in ons naaiatelier, tot ze op eigen benen kunnen staan. Enkele mama’s zijn al doorgestroomd naar de hogeschool.

Zonder onze steun zouden hun kindjes allicht in een weeshuis terecht komen (of veel erger) en alle banden met hun mama en familie verliezen, een ramp in een land als Congo waar de ruimere “familie” echt het fundament van de samenleving vormt. Ons huis opende eind 2015. Er kunnen een 10 tot 15-tal mama’s en hun kinderen terecht. We zijn geen instituut, maar willen een grote familie en steunpilaar zijn voor deze jonge mama’s.

We benadrukken bij onze mama’s dat ze later als ze op eigen benen staan, een handje moeten komen helpen in het opvanghuis. Zo kunnen ze andere mama’s ook een kans op een beter leven geven.

Verwacht van ons geen grote woorden. Wij helpen gewoon gemotiveerde, hardwerkende mama’s en hun lieve kindjes. Met vallen en opstaan, uiteraard. 

Maak kennis met onze warme familie. Een aantal meisjes en kindjes zoeken nog een financiële adoptieouder. Wil jij hen helpen een mooie toekomst op te bouwen? 

Adele & Saira

sinds januari 2016

Jeanine & David

sinds april 2016

Jeanine & NSuzi, Dedelle, Edith

sinds juni 2016

Tania & Efraime

sinds december 2016

Mathi & Dieu Merci

sinds januari 2017

Elga & Franky

sinds augustus 2017

ORnella - Divine

sinds augustus 2017

ChRISTELLE & Lieve, Chine en Princilla

sinds oktober 2018

SERAPHINE & VAINQUEUR

sinds januari 2018

SEPHORA

Linda & Sterling

sinds december 2018

MIRADI & ...

sinds januari 2020

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!