Grote kuis in Matadi

 

Congoreis 5/8/2015. Lieve, Hyppo en Co trommelden vandaag een hele ploeg op om het opvanghuis te helpen opkuisen. Alle directe buren uit de omliggende huizen kwamen meehelpen! Dat is super goed nieuws, het is erg belangrijk dat we op steun en sympathie van de buren kunnen rekenen. Amra en Robine, de dochters van Hyppo, zijn mee op deze Congoreis en werken hard mee. Toch wel verdacht dat er zo veel jonge mannen kwamen meehelpen…! In elk geval, er is reuze hard gewerkt, het huis is proper en er kan nu een laagje cement over de vloer.

De burgemeester, het hoofd van de sociale dienst en een hele delegatie van de stad kwamen op bezoek. Ze waren absoluut onder de indruk. Het is nu wel bijna zeker dat we over een week al ons eerste kindje gaan opvangen! We gaan dus nu prioriteit geven aan het werven van een “mama”, die onze kinderen zal opvangen en opvoeden. Er zijn tot nu toe 3 kandidates. Het hoofd van de sociale dienst zal toezien op de werking van het huis en deze mama.11845943_10205998770066522_1236884097_n

En we gingen ook nog even op bezoek bij buren van het opvanghuis, een doorsnee Congolees gezin, heel vriendelijke mensen. Ons “Inzo ya bana beto” is goed omringd!!

Kijk ook even op Flickr voor enkele foto’s.

Hopelijk snel meer nieuws, als de internetverbinding in Congo dat toestaat!

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!