Congoreis 24/2 en 25/2/2016: Feestelijke overhandiging van de ambulance!

12769381_10208832549481588_57054172_nOmdat goede afspraken de beste vrienden maken, werd goed onderhandeld met de dokter van het ziekenhuis. Mama Lufuma schenkt de ziekenwagen van ambulancedienst Testelt aan het ziekenhuis. In ruil zal het ziekenhuis gedurende zes jaar medische hulp aan de inwoners van het “Inzo ya bana beto” geven, inclusief inentingen, medicijnen en de bevallingen van tienermama’s. Enkele weken geleden waren baby Blaising en mama Merveille serieus ziek, en toen zijn ze ook al enkele dagen zonder kosten in dit ziekenhuis opgenomen. Onze kinderen, tienermama’s en opvangmama Marie hebben dus een prima ziekteverzekering! Zo willen we op een creatieve manier invulling geven aan “sociale bescherming”, het thema van de laatste 11.11.11 campagne, voor de bewoners van ons opvanghuis!

Advocate Saoli, lid en secretaris van asbl Mama Lufuma, zette alle afspraken om in een contract. De overhandiging gebeurde met de nodige speeches en een feestelijke receptie. Op de openingsceremonie werd ook alvast geoefend om een patiënt uit de ziekenwagen in het hospitaal te dragen. Meer foto’s in ons foto-album!

Later op de dag bezochten Hyppo en Jean-Claude nog het opleidingscentrum van ONG CAMS, op zoek naar opleidingsmogelijkheden voor tienermama’s die niet meer naar school kunnen. Meer info volgt als Hyppo terug in België is!

 

 

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!