Congoreis 7/8/2015 tot 9/8/2015

11870931_946658672061948_6901485025676342375_nEn het schiet op! De vloer van ons weeshuis/kinderopvanghuis in Matadi is bijna af, het ziet er nu direct een pak beter bewoonbaar uit. Het uitgraven van de septische put is een hels karwei in de rotsbodem van Matadi, maar we geraken er wel!

Lieve en Hyppo bezochten vrijdag nog de Belgische ere-consul in Matadi, die een hoop tips gaf voor de opstart en uitbating van het opvanghuis. Daarna vertrokken ze richting Kinshasa, om paperassen te regelen, een trouwfeest bij te wonen en toch even wat broodnodige rust in te bouwen. Maar van die rust kwam weinig in huis: weer een verschrikkelijke rit van 14 uur met ongevallen onderweg, veel file en … weeral autopech, de auto was oververhit (net als Lieve en Hyppo, na zo’n dag!)

Ondertussen volgt Jean-Claude van asbl Maman Lufuma de werken op in Matadi en kwam hij een kijkje nemen op de werf met zijn kinderen. Ook kandidaat mama Marie en andere buurtbewoners lopen regelmatig langs. Kijk ook even in ons foto-album! Ons dak, met het prachtige uitzicht op de Congo-rivier, is ondertussen een favoriete plek geworden voor “foto-shoots”.

Maandag rijden Lieve en Hyppo terug naar Matadi. Tegen het einde van de week zou het huis bewoonbaar moeten zijn, dat wordt dus nog hard werken!!

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!