De Dag van de 4de Pijler

Op zaterdag 2 maart zijn we naar het Vlaams Parlement afgezakt om deel te nemen aan de Dag van de 4de Pijler. Het bleek opnieuw een geweldig interessante dag te zijn, waar volop nieuwe banden werden gesmeed!

De 4de Pijler is een verzamelnaam voor alle burgerinitiatieven voor ontwikkelingssamenwerking die vanuit Vlaanderen ondernomen worden. Om deze initiatieven de kans te geven om informatie uit te wisselen en te netwerken, organiseert het 4de Pijlersteunpunt van 11.11.11 jaarlijks de Dag van de 4e Pijler.

Veel projecten hangen af van de partners waar we als organisatie in het zuiden mee samenwerken. Op de Dag van de 4de Pijler wordt er dan ook gewoonlijk dieper ingegaan op de sterktes en zwaktes van de partnerrelatie in het zuiden.

De dag begon met een plenaire sessie, waarna alle organisaties de kans kregen om deel te nemen aan een aantal workshops en partnersessies. Mama Lufuma koos voor de partnersessie Congo/Centraal-Afrika, ingeleid door Congo-expert Kris Berwouts. Zoals steeds was deze dag enorm interessant en kijken we al uit naar de volgende editie!

Deel deze post:

Welkom!

Leuk dat je geïnteresseerd bent in ons project.

Wil je niets missen van de laatste nieuwtjes uit Matadi en België?
Volg ons dan zeker op Facebook!