Verschepen van een container (2009 – 2010)

Het opsturen van de computers voor het Itecom Informatica-lokaal was een project op zich. Omdat dit transport zo’n hele onderneming was, besloten we om een hele container te vullen en op te sturen.

2 jaar lang zijn we Mama Lufuma gaan voorstellen en zijn we gaan “bedelen”, hebben we allerlei materiaal ingezameld, in orde gebracht, geïnventariseerd en verpakt. Dankzij de hulp en medewerking van heel veel mensen hier. Deze goederen zijn in december 2009 vertrokken, per container, in de haven van Antwerpen , via Wereldmissiehulp. Ze zijn toegekomen in Matadi (Bas-Congo) in maart 2010, net voor de projectreis van Lieve en Hyppo aan Congo.

Wat zat er allemaal in de container? Ondermeer 20 pentium IV computers (met dank aan KBC), naaimachines, school- en sportgerief, medicijnen (met dank aan dr. Inge Jacobs en dr. Anne Van De Loock), ziekenhuisuniformen (met dank aan rusthuis Sterre der Zee uit Scherpenheuvel), etc.

2011 ziekenhuisuniformen

Spijtig genoeg heeft de container lang vastgezeten bij de douane. Lieve, Hyppo en enkele vrienden uit Congo hebben heel wat deuren moeten platlopen om deze vrij te krijgen. Lieve was al terug vertrokken naar België maar gelukkig was Hyppo er nog om de goederen uit te laden in Kinshasa, te transporteren naar Matadi (met een vrachtwagen waar elke 20km water moest bijgevuld worden) en te bezorgen bij de juiste organisaties en personen.

Deel deze post:

Leave a Reply