Mama Lufuma Antwerpen

Mama Lufuma Antwerpen werd begin 2016 opgericht, en staat dus nog in de kinderschoenen. Onze nieuwe ploeg bestaat uit:

  • Amra en Robine Mayuba, de dochters van Hyppo, gingen in 2015 mee op projectreis en werden helemaal gegrepen door het Congo-virus en door hun roots.
  • Ilse Fleurent, al jaren actief binnen de vzw, wou zich actiever inzetten. Ze gaat zomer 2016 mee op projectreis en wil niet zo maar achter Hyppo en Lieve huppelen 🙂
  • Pierre Bogaerts, advocaat, kende Matadi goed via de verbroedering van de orde van advocaten van Antwerpen en Matadi. Hij zocht naar manieren om zich te engageren voor Matadi en botste via onze website op vzw Mama Lufuma. Pierre suggereerde het thema “boeken voor Matadi”.
  • Denis Bouwen, één van de drijvende krachten achter het CongoForum, ken de situatie in Congo door en door. Denis is een vriend van Pierre en sloot zich bij ons aan.

We vonden elkaar in het thema “boeken voor Matadi“. Lezen maakt geen onderdeel uit van de Congolese cultuur, maar voor kinderen is het erg belangrijk dat ze vlot leren lezen en Frans onder de knie krijgen om mee te kunnen in het onderwijs. Kinder- en schoolbibliotheken, werken rond leesvaardigheid in scholen, brillen voor slechtziende kinderen,… kunnen allemaal tot dit thema behoren. Op termijn hopen we ook onze volwassen Congolese vrienden warm te krijgen voor literatuur en op cultureel vlak uitwisselingen op te bouwen.

 

Deel deze post: