Partners & Links

Partner organisaties:

 • asbl Mama Lufuma in Matadi: onze ploeg enthousiaste collega’s in Matadi! Voorlopig nog zonder website.

LOGO ASBL MAMA LUFUMA

 • GROS: Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Scherpenheuvel-Zichem.

De Stad Scherpenheuvel-Zichem steunt Mama Lufuma sinds de beginjaren.

logo gros zonder vermelding

Mama Lufuma vzw  is sinds 2007 lid van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) van Stad Scherpenheuvel-ZICHEM. De gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) geeft mee vorm aan het gemeentelijk Noord-Zuid beleid door ondermeer uitwisseling van informatie, overleg en samenwerking tussen de gemeentelijke actoren onderling.

De GROS verstrekt advies en formuleert voorstellen aan het stadsbestuur. Het bestuur van de GROS bestaat uit:
Secretaris: Deflem Gust, Isabellaplein 18, 3270 Scherpenheuvel-Zichem
Voorzitter: Dauwen Ludo, Goede Weide 16, 3270 Scherpenheuvel-Zichem
Ondervoorzitter: Saenen Yvonne, Tessenderlobaan 90, 3271 Scherpenheuvel-Zichem
Ondervoorzitter: De Keyser Lieve, Houwaartstraat 325, 3270 Scherpenheuvel-Zichem/VZW Mama Lufuma
Financieel verantwoordelijke: Sools Freddy, Veststraat 69, 3271 Scherpenheuvel-Zichem
Renders Lieve (bevoegd Schepen)
Van Gelder Marina (bevoegde Ambtenaar)

 • 4de pijler, een organisatie die informatie en advies verschaft aan iedereen die zich vrijwillig inzet voor een project in het Zuiden.

fe4bbe81600a40063594e597e00eb05b_XL

 • De provincie Vlaams-Brabant steunt Vlaams-Brabanders die mensen in het Zuiden helpen. De provincie keurde het dossier van Mama Lufuma 2015 goed en geeft ons een ferme duw in de rug om ons opvanghuis op te starten,maar liefst 18575 euro!! In totaal steunt de provincie 15 ngo’s en 10 vierde pijler organisaties uit Vlaams Brabant. Wij zijn erg trots dat we erbij zijn!!! Meer info op www.vlaamsbrabant.be. Dank u, provincie Vlaams Brabant!

 

vlaams-brabant-zwart_tcm5-102783

 • De stad Antwerpen investeert 5000 euro in ons project “Opstart van een naai-atelier in Matadi”! De jury apprecieerde onze aandacht voor een kwetsbare doelgroep (alleenstaande tienermama’s), de link met de lokale overheid (de havenstad Matadi) en de combinatie van een beroepsopleiding met familieplanning. Ook onze partnerorganisatie www.congoforum.be krijgt 500 euro.

Sponsorlogo_PMS

 • www.djapo.be, de voormalige wereldwerkplaats. Mama Lufuma maakte voor Djapo een voorwerpenkoffer, die door leerkrachten van 4-tot 8 jarigen kan uitgeleend worden om de lessen “mondiale vorming” te ondersteunen.
 • Het Slangenbergcomité Schoonderbuken organiseerde een fantastische Summer Start weekend op 19, 20 en 21 juni 2015. Mama Lufuma mocht op vrijdag 19/6 de spits afbijten en organiseerde een retrofuif ten voordele van onze projecten in Congo.
 • KBC, schonk ons 20 computers voor de bouw van het Informaticalokaal in het Itecom, de school die wij steunen in Matadi.

KBC

 • Wereldmissiehulp, hielp reeds verschillende keren met transporten van goederen naar Congo. Juli 2016 besluit Wereld Missie Hulp om 6500 euro te investeren in de verdere bouw van ons opvanghuis en de opstart van ons naai-atelier!

logo-wmh

 • Vélo Afrique, een 4de pijler organisatie die net als Mama Lufuma een betere toekomst wil geven aan kinderen in Afrika. Vélo Afrique steunt Mama Lufuma en we dromen samen om een MTB fietstocht te organiseren in Congo!

logoVA-zonder_website

 • Telenet en zijn medewerkers schonken Mama Lufuma tijdens de “Warmste Week” van December 2015 maar liefst 5500 euro.

telenet_smiley_rgb_web_1

 • Het CongoForum bericht over de actualiteit en politieke evoluties in Congo. Mama Lufuma Antwerpen en Congoforum werken nauw samen.

congoforum

 • Schoenen Torfs vond ons opvanghuis voor tienermama’s zo’n mooi project, dat ze ons een mooie gift schonken voor onze tweede verdieping.

Logo Torfs

 • Vzw Mama Lufuma werkt samen met vzw Eyes for the world! In 2016 lanceren we een beperkt proefproject. Lieve (zelf opticien-optometrist) zal bij de kinderen van het opvanghuis en bij zoveel mogelijk personen uit de regio met een visuele beperkingen “zelfcorrigerende” brillen aanpassen en uittesten tijdens de projectreis in augustus 2016.

12472357_1065497890177875_4494341882490228102_n

Deel deze post:

Leave a Reply