Familyplanning (2017 – …)

We willen starten met een project rond “Family planning” en anticonceptie. We liepen al met die ideeën rond voor ons vertrek naar Congo, en toen we de gezondheidscoördinator van de stad vroegen welke medische behoeften we konden ondersteunen, zei die spontaan: “Familyplanning! De sterftecijfers van kinderen liggen véél te hoog in Congo, families moeten minder kinderen krijgen maar deze beter voeden, betere medische zorgen en een betere opleiding kunnen geven.”

De behoefte en de wil is er dus, we hebben deze zomer in Congo ook al met een aantal mensen gepraat en projecten bezocht, maar zoeken nog naar een concrete en haalbare manier om dit in te vullen in Matadi.

En ondertussen zien we ook allerlei mogelijkheden om – ooit – andere medische projecten voor vrouwen te ondersteunen: prenatale begeleiding, kraamzorg, menstruatiecups, gezonde voeding, basis medische kennis en verzorging,…

Om ons voor te bereiden op een dergelijk project bezochten we enkele ziekenhuizen en medische posten. De medische posten die zich richten op arme mensen kunnen amper het hoofd boven water houden en kunnen absoluut niet investeren in apparatuur. Ze vroegen onze hulp.

Heeft u banden in de medische wereld? Wij kregen vele vragen of wij geen afgedankte echografie-apparaten, sterilisatiemachines, en andere medische basis-apparatuur konden bezorgen. Contacteer ons aub!

Deel deze post: