Doel

Mama Lufuma is opgericht in oktober 2007. Onze statuten vermelden als doel:

  • Financiële en materiële, sociale, medische en sanitaire steun bieden aan projecten met betrekking tot de ontwikkeling van Congo.
  • Het bieden van een directe (humanitaire) hulp aan de Congolese bevolking, op alle mogelijke manieren en op alle mogelijke gebieden, die hun levensomstandigheden kan verbeteren en een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Congo.
  • Antwoord geven op de vraag naar informatie over en promotie van de Congolsese cultuur in België en omgekeerd.
  • Vlaanderen laten kennis maken met de provincie Bas-Congo, en de mogelijkheden tot verdere ontwikkelingen op sociaal, economisch en toeristisch vlak, in Bas-Congo, te laten ontdekken.

L1000741

Onze werking concentreert zich op Matadi en de omliggende streek Bas-Congo, de geboortestreek van Hyppo. De hulp die we bieden is voornamelijk gericht op het bieden van een betere toekomst aan kinderen en de buurt waarin zij opgroeien.

Wij zijn een kleinschalige organisatie en kunnen geen wereldschokkende omwenteling teweeg brengen. Onze hulp is wellicht dikwijls de spreekwoordelijke druppel op een hete plaat. Maar wij zijn blij en dankbaar dat we die druppel kunnen zijn.

In België organiseren wij activiteiten met een divers karakter. We willen ook een heel gevarieerd publiek bereiken: inwoners van Scherpenheuvel-Zichem, Antwerpen, omstreken en verder, mensen van Congolese afkomst, kortweg iedereen die interesse heeft in Congo en in ontwikkelingssamenwerking.

Deel deze post:

Leave a Reply